joi, 25 aprilie 2013

My favourite songs

Iata ca am revenit din nou cu aceasta rubrica pentru a va mai posta cateva dintre melodiile care au aparut recent sau sunt cat de cat noi :

1 ) Lora - Capu sus
        

2 ) Andra - Inevitabil va fi bine 



3 ) Andreea Banica ft What's Up - In lipsa ta : 


luni, 22 aprilie 2013

The Hunger Games

Hei, poate voi ati vazut primul film din seria Jocurile Foamei scrisa dupa romanele lui Suzanne Collins, insa eu nu l-am vazut, si nici cartile nu le am, dar sper sa fac rost de ele cat de curand. Acum cateva zile am vazut trailerul celui de al doilea film din serie, asa ca am hotarat sa vi-l las si voua


PS: Ce parere aveti ? Il veti vedea si voi ? :D 

duminică, 21 aprilie 2013

Frenezia

Francesca Lia Block 

O alta carte care am citit-o cu cateva luni in urma si pe care am savurat-o cu sufletul la gura este Frenezia, scrisa de Francesca Lia Block. Este o singura carte si din cate stiu eu nu face parte  din vreo serie.
Sa incep cu recenzia pentru ca stiu ca o asteptati: De cand a implinit treisprezece ani Olivia (sau Liv, cum i se mai spune) a realizat că stie un secret care-i va schimba cu sigurantă viata: ochi ce arunca sclipiri verzi, par rosu stralucitor, care ii iese in evidenta, ii creste par peste tot si are niste urechi ciudat de lungi. Singurul care a fost alaturi de ea cand a aflat si a sustinut-o a fost Corey (iubitul si prietenul ei).
Clipele petrecute langa iubitul ei o fac sa fie ea insasi si constienta de ceea ce este insa, lucrurile se complica in padurea din jurul orasului in care cei doi locuiesc: Liv este urmarita de o femeie misterioasa si un grup de baieti ciudati o pandesc. Tot aici afla ca blestemul pe care il poarta ii poate provoca Frenezia din nou, oricand. Ramane de vazut daca acest blestem ii schimba viata in bine sau rau.


 Parerea mea: Ce mi-a placut cel mai mult la aceasta carte a fost Liv (noua eroina cu care am facut cunostinta) pentru ca este o fata puternica care reuseste sa treaca cu bine peste toate obstacolele care-i ies in cale, apoi urmeaza Sasha ( femeia pe care o intalneste Liv in padure si care ii arata adevarata fata a blestemului ). Relatia dintre Corey si Liv este una frumoasa, iar Liv povesteste cuvant cu cuvant felul in care Corey o iubeste si toate intamplarile prin care au trecut impreuna. Toata cartea este una fantasy in care Francesca Lia Block imbina foarte bine elementele acestei lumi. Ce nu mi-a placut a fost finalul, pentru ca Francesca incheie oarecum trist. In concluzie cartea a fost una buna (exact pe stilul meu) care descrie de la inceput pana la sfarsit o poveste plina de romantism, mister si pe ici pe colo putin umor. Va las pe voi sa va spune-ti parerea, citind-o.

Citate:
“ Si totusi, m-am uitat intotdeauna dupa el in prima zi de scoala si m-am asigurat ca stiu unde se afla pe terenul de joaca, cu cine se joaca si cu ce e imbracat. Mi-a spus ca la fel simtise si el in privinta mea. Si-a amintit in detaliu lucruri pe care le spusesem sau le facusem cand eram copil. Cei mai multi oameni ma considerau ciudata, dar Corey parea sa ma admire. Ca atunci cand dadusem de necaz pentru ca tipasem la Kenny Martin deoarece o facuse grasa pe Sadie Nelson, fata care nu a venit la petrecerea mea. ( Cand i-am amintit lui Sadie de acest episod dupa ce nu a aparut la petrecere, mi-a raspuns ca n-avea nevoie s-o apar eu; ii strica imaginea si-o facea sa para nepopulara ).”

“ M-am intors -mi-a fost foarte greu sa fac asta- si am fugit de ea. Si-am alergat, si-am alergat, pana am ajuns in padurea mea, padurea din apropiere, pe care o iubisem intotdeauna mai mult decat iubeam camera mea decorata cu modele florare din casa mea perfecta precum cea a unei papusi. M-am repezit printre copaci, unde totul era intunecos si unde ma simteam mult mai in siguranta. Nu am inteles ce mi s-a intamplat apoi; imi amintesc doar pe fragmente, ca si cum ar fi fost un vis. Inima imi bubuia in piept, iar crengile trosneau si se rupeau in jurul meu. Deodata, m-am simtit infierbantata; atat de infierbintata, incat n-am mai suportat hainele pe mine. Umerii goi imi erau biciuiti si insangerati de crangile iernii; care aratau ca niste brate negre, innarmate cu pumnale. Am cazut pe pamantul inghetat, in patru labe, gafaind.” 


vineri, 12 aprilie 2013

                                                       

                                           My favourite songs 2


Am revenit la rubrica "my favourite songs"cea in care v-am spus ca va postez melodiile dragi mie. Iata-ma acuma si cu partea a doua :D o sa incerc sa postez in fiecare saptamana cate 3 melodii care imi plac :D. 

1 ) Lindsey Stirling-Crystallize ( pentru ca am facut o "boala" pentru cei care canta la vioara si fata asta mi se pare absolut adorabila <3 ):



2 ) Lindsey Stirling and Pentatonix-Radioactive:


3 ) Moon Trance song Lindsey Stirling cu un videoclip care cu siguranta o sa va sperie:


Ps : Pe saptamana viitoare cu aceasta rubrica si va doresc un weekend cat mai placut si calduros ! >:D<





miercuri, 10 aprilie 2013

                                                        Crescendo 

                                                           
                                                                 Becca Fitzpatrick 

V-am promis in recenzia anterioara ca vin si cu volumul 2 iata-ma cu recenzia acestuia . Daca in primul volum relatia dintre Nora si Patch era apropiata acum el se desparte de Nora . Ca si cum nu ar fi de ajuns faptul ca Marcie Millar ii face viata un iad Norei, oricând și oriunde, în oraș apare un nou dușman care încearcă să o distrugă, iar pe masura ce trece timpul, moartea tatalui sau devine tot mai misterioasa.
Ce poate face Nora în conditiile in care Patch nu-i ofera niciun raspuns la multele intrebari care o macina? Va putea ea să afle singura aceste raspunsuri? Cum va fi viata ei acum cand Patch nu mai este al ei? Cine este acest dușman recent apărut?

Parerea Mea : 
In primul si in primul rand domnisoara Marcie Millar imi sta pe creier. Ma enerveaza pentru ca tot timpul se ia de Nora, oriunde da peste ea si o chinuieste in legatura cu Patch si nu numai. Nora se chinuie sa afle cine i-a omorat tatal, are multe cosmaruri care o conduc la criminal. Imi place foarte mult de Vee ( prietena Norei ) care ii este alaturi mai mereu si pusa pe sotii =)). In concluzie va las pe voi sa o cititi si sa-mi spune-ti apoi parerea, iar la sfarsit o sa postez niste citate care mi-au placut mie : 

"- Tu cum o sa intri ? 
- La fel ca tine . 
- Ai si tu act fals ? am intrebat-o , nevenindu-mi sa cred . De cand ? 
Vee mi-a facut cu ochiul .
- Rixon nu se pricepe numai la sarutat . Haide sa mergem ! Pentru ca esti o prietena atat de buna , nici macar n-ar putea sa-ti treaca prin cap sa-mi ceri sa incalc regulile si sa ies din casa ca sa fiu pedepsita pentru nimic .
In plus l-am sunat deja pe Rixon si e pe drum "

" Cinci minute mai tarziu mama a ambalat Taurusul in parcare . 
Am tras draperia la loc , m-am ghemuit pe canapea si mi-am privit lung telefonul mobil . 
Nu am primit niciun apel . 
  Am intins mana spre lantul lui Patch , care inca imi atarna la gat , si l-am strans mai tare decat as fi crezut ca era posibil . M-a strafulgerat apoi gandul ingrozitor ca lantul ar fi putut tot ce imi ramasese de la el . "

" Cand am ajuns la nord de el , Patch m-a tras de mana si am pasit dincolo de alee . Am urcat dreptele unui depozit . A descuiat usa exact in momentul in care cativa stropi de ploaie au inceput sa danseze pe trotuar . Usa s-a inchis in spatele meu, si am ramas in intuneric. Parcul era scufundat in tacere, si se auzea doar rapaitul constant al ploii care cadea pe acoperis. L-am simtit pe Patch miscandu-se in spatele meu, tinandu-ma cu mainile de talie, soptindu-mi ceva in ureche.! " 




joi, 4 aprilie 2013

     


Pentru fanii serialului Pretty Little Liars!



Update: Intre timp au aparut mai multe informatii despre Ravenswood, mai exact despre cele trei personaje ce vor avea roluri principale.
Miranda: O adolescenta dezarmanta, indrazneata si atragatoare. A fost crescuta de asistenti sociali iar asta o face independenta si increzatoare. Isi foloseste istetimea pentru a-si acoperi ranile emotionale. Daca poti sa treci de aceasta carapace o sa gasesti o prietena adevarata si loiala. Aceasta are 17 ani.
Abel: Hottie alert! Este un adolescent in varsta de 17 ani, solitar cu un suflet batran. Ceva periculos se poate ascunde in interiorul lui, sau poate e doar ranit si incearca sa ascunda asta. E greu sa-i castigi increderea, dar odata ce ai capatat-o, nu o sa te dezamageasca niciodata.
Olivia: Este sora geamana a lui Abel, fosta “prom queen” ce se lupta cu pierderea popularitatii. Obisnuia sa fie o adolescenta vesela, fara griji, dar unele evenimente au facut-o sa reflecteze asupra lucrurilor importante din viata precum cine sunt prietenii ei adevarati si cine i-a intors spatele.
Vesti bune pentru fanii serialului Pretty Little Liars!
ABC Family a anuntat ca va fi produs un spin-off al serialului, cu numele Ravenswood, ce va avea premiera in Octombrie: “From “Pretty Little Liars” executive producers I. Marlene King, Oliver Goldstick, Joseph Dougherty and Leslie Morgenstein, “Ravenswood” will center on a town, not far from Rosewood, PA (the home base of “Pretty Little Liars”), which has suffered under a deadly curse for generations. Five strangers suddenly find themselves connected by this fatal curse and need to dig into the town’s mysterious and terrible history before it’s too late for each of them. The series will premiere on ABC Family following the annual “Pretty Little Liars” special Halloween episode in October 2013.” . Aici puteti vedea un mic teaser al noului proiect, iar aici siaici doua poze.
Dar aceasta veste nu a venit singura, ci insotita de o alta veste, Pretty Little Liars a primit sezonul 5… sezon ce va debuta prin 2014.

Sursa : http://tvline.com/2013/03/26/pretty-little-liars-spinoff-ravenswood/

               My favourite songs 1


Este o rubrica noua in care am sa postez cateva melodii pe care le ascult eu :D .
Va astept sa va dati cu parerea :D . Mai jos am sa va las cu cateva piese dragi mie ;;) :

1 ) Matteo-Amandoi :




2 ) Cabron-Iarna pe val :


3 ) Delia ft Mihai Bendeac-Doi in unu :

                                                          Prima Recenzie


Asa cum v-am promis in postarea anterioara ca o sa va fac recenzii la cartile citite ei bine am si venit cu prima recenzie : Este vorba despre Ingerul Noptii by Becca Fitzpatrick By Becca Fitzpatrick (born February 3, 1979 )  is an American author, best known for  having written the New York Times bestseller, Hush, Hush . Recenzia incepe cam asa :                 
                                                           Un juramant sacru
                                                                  Un inger cazut
                                                      O dragoste interzisa

Chiar daca nu aceasta serie mi-a deschis apetitul catre citit , cand am vazut-o prima oara in librarie mi-a atras atentia , pentru ca este chiar stilul meu de carte , asa ca va las pe voi sa trageti concluzia dupa ce imi veti citi recenzia .
Pentru Nora Grey dragostea nu face parte din plan , in ciuda eforturilor depuse de prietena ei Vee de ai gasi un iubit , insa , totul se schimba pentru aceasta in timpul orei de biologie cand face cunostinta cu noul sau coleg de clasa Patch . Ochi sagalnici si zambetul patrunzator al lui Patch o sferedelesc pe Nora si acesta ii ajunge pana in adancul inimii , iar , intre cei doi se naste o noua poveste de dragoste , insa , interzisa , pentru ca Patch ascunde un secret teribil de infricosator : este un inger cazut . Dupa ce il cunoaste pe Patch viata Norei se schimba radical . A fost atacată în timp ce era în maşină, iar oriunde se ducea din coincidenta dadea peste el ,oriunde se afla ea . Oare Patch era cel care a atacat-o ? Aceasta era nu totusi sigura pentru ca atacatorul purta o masca pe fata . Lucrurile se complică şi mai mult când si Vee este atacata , si cand fac cunostinţă cu Elliot şi Jules… Insa Nora a facut cercetarile si a gasit motivul pe Google. Aceasta afla ca Patch prinde aripi si este un inger cazut , iar pentru a-si recapata aripile trebuie sa salveze pe cineva de la moarte . Pot sa va mai spun doar ca Patch este absolut adorabil : brunet cu niste ochi negri patrunzatori care pot cuceri pe oricine , iar conversatiile sale cu Nora sunt incredibile si stie enorm de multe lucruri despre aceasta , insa asta ve-ti descoperi singuri citind seria asta minunata pe care v-o recomand din tot sufletul . Mie mi –a  placut enorm de mult aceasta serie si in curand voi reveni si cu recenzia volumului 2 , iar la sfarsit va las cu niste citate care sper eu sa va placa :

“Vee si-a indesat caietul in rucsac si a tras fermoarul . Mi-am muscat buzele si i-am facut scurt semn de adio . Nu ma obosisem niciodata sa ma uit cine statea in spatele meu , pentru ca nu ma interesase niciodata . Pana acum . Tipul si-a pus caietul de biologie pe banca si s-a asezat pe scaunul lui Vee .
  I-am zambit politicos .
- Salut . Eu sunt Nora .
Ochii lui m-au sfredelit . Erau atat de negri , ca nu puteai distinge pupila de iris . Un colt al gurii i s-a ridicat ; nu era un zambet prietenos , dimpotriva , era un zambet care nu promitea nimic bun .
M-am concentrat asupra tablei . Barbie si Ken ma priveau cu niste zambete ciudat de vesele “

“  Dupa ce am stat in tacere o vreme , m-am uitat la ceas . Trecuse aproape o jumatate de ora si eu nu ridicasem niciun deget sa-mi fac tema . In ritmul asta o sa pic cursul .
    Atunci am observat ca foaia de hartie din fata lui nu era alba , ca a mea . Tocmai adauga ceva la lista lunga de cateva randuri .
- Ce scrii ? l-am intrebat .
- Si vorbeste engleza , a spus el in timp ce nota aceasta observatie , cu o miscare a mainii eleganta si lenesa in acelasi timp .
M-am aplecat cat de mult am indraznit , incercand sa citesc ce altceva mai scrisese , dar a indoit foaia de hartie , ascunzand lista .
- Ce-ai scris ? am intrebat .
S-a intins dupa foaia mea neatinsa , tragand-o spre el pe banca . “

 “Nu era o intrebare , era o avertizare . A zambit cand nu m-am impotrivit si s-a lasat mai aproape de gura mea . Prima atingere a fost doar atat – o atingere . O blandete ispititoare si incitanta . Mi-am lins buzele si zambetul lui Patch s-a largit .
 - Mai mult ? a intrebat .
Mi-am afundat mainile in parul lui tragandu-l mai aproape .
 - Mai mult ! “

Ps: Sper ca v-a placut recenzia si daca va place cum scriu promit ca revin si cu recenzia volumului 2 . Va las cu o melodie care mi se pare ca se asociaza perfect cu povestea celor doi :D : 



                                               Salutare la toata lumea!


Nu stiu daca sunt noua sau mai putin noua in lumea bloggerilor , pentru ca unii dintre voi ma cunosc , dar ca sa incepem cu inceputul vreau sa va spun cate ceva despre mine . Ma numesc Gheorghiev Alexandra Ioana am 20 de ani sunt din Iasi iar pasiunile mele sunt cititul si scrisul (ca unii dintre noi) . In timpul liber imi place sa ma plimb , sa ascult muzica , sa ma uit la seriale si bineinteles sa citesc sau sa scriu mici povestiri , pe care mai tarziu as vrea sa le postez pe acest blog si mi-as dori ca unii dintre voi sa mi le citeasca si sa-mi spuna parerile lor :D . Nu voi posta in permanenta pe blog , pentru ca nu prea am timp , dar , am cateva carti citite si voi face recenziile la ele dupa care le voi posta . Initial am vrut sa fac blogul impreuna cu o fosta colega de liceu ( caruia ii plac cartile la fel ca si mine ) dar ea nu stiu daca va avea timp sa posteze , oricum a promis ca va incerca . E prima oara cand imi fac asa ceva si am zis sa incerc si eu sa vedem cat ma voi descurca , sper totusi sa va placa cum scriu si sa aud pareri bune despre blogul meu . La sfarsit am sa va las cu o melodie care mie imi place foarte mullt si imi doresc sa va placa si voua :D .

Ps : Sper sa ma descurc cat de cat si ne revedem la urmatoarea postare.